RTL Nieuws 17-10-2021

17 okt

In het RTL-nieuws een item over hoe vaak hersenschuddingen worden onderschat en over de enorme gevolgen die dit heeft.

Via de link kan je het nieuwsitem zien van RTL Nieuws waarin aandacht besteedt wordt aan het onderschatten van een hersenschudding en de enorme gevolgen die dit kan hebben.
Een ervaringsdeskundige aan het woord én Prof. Dr. Joukje van der Naalt, die o.a. vertelt dat het om enorme aantallen mensen gaat. De schatting is dat zo’n 15 tot 20.000 van de 120.000 mensen per jaar met de diagnose hersenschudding langdurige klachten ontwikkelen. Ze noemt ook dat de kennis m.b.t hersenschuddingen onvoldoende verspreid is onder alle betrokken hulpverleners waardoor het probleem te laat bekend wordt en patiënten vast kunnen lopen in hun klachten, met alle gevolgen van dien.

https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/video/video/5260903/jaarlijks-duizenden-hersenschuddingen-onderschat-en-te-laat-behandeld