Revalidatie buitenland

Een belangrijke stap om de positie van mensen met (langdurige klachten na) een hersenschudding/ PCS / licht traumatisch hersenletsel (LTHL) in Nederland te verbeteren, is om meer inzicht te krijgen in het huidige aanbod van revalidatiemogelijkheden bij langdurige klachten na een hersenschudding/ PCS/ LTHL.

Op deze pagina wil Stichting Hersenschudding daarom de revalidatiemogelijkheden in het buitenland in kaart brengen zodat deze informatie makkelijk toegankelijk en overzichtelijk is voor patiënten, professionals/ verwijzers en andere belangstellenden.

In Nederland zijn ook veel revalidatiecentra. Lees hier meer over alle revalidatiemogelijkheden in Nederland.

Revalidatiecentra – Europa

Revalidatiecentra – Verenigde Staten

Deze behandeling is de laatste tijd veel in het nieuws geweest. Wij hebben hier veel vragen over binnen gekregen:

Vanuit verschillende specialisten hebben wij vernomen dat zij terughoudend zijn over deze behandeling, zolang er geen wetenschappelijk onderbouwing is. Het is niet duidelijk of deze behandeling voor iedereen dezelfde resultaten biedt.

Tot nu toe zijn de ervaringen die wij binnen krijgen uiteenlopend. Sommige lotgenoten zijn heel enthousiast en sommige mensen ervaren lichte tot geen verbeteringen. Voor meer persoonlijke verhalen verwijzen wij graag naar de facebookgroepen.

Overleg altijd eerst met een arts of een behandeling geschikt is.

Deze pagina zal geüpdatet worden indien er nieuwe informatie beschikbaar is gekomen. Mocht u aanvullingen, tips, onvolledigheden of onjuistheden hebben mail ons dan op info@stichtinghersenschudding.nl.

Disclaimer:

  • Aan deze informatie kan geen rechten ontleend worden. Overleg altijd eerst met uw behandelend arts of een behandeling voor u persoonlijk geschikt is.
  • De effectiviteit van een behandeling kan (nog) niet bewezen zijn, informeert u daarom eerst bij uw behandelend arts.
  • Behandelingen in het buitenland kunnen (flinke) kosten met zich meebrengen, die niet altijd door de verzekering vergoed worden. Informeer daarom eerst bij uw zorgverzekeraar naar de mogelijkheden.
  • De informatie die op deze pagina staat kan inmiddels weer verouderd zijn, informeer daarom altijd direct bij de aanbieder om actuele informatie. Stichting Hersenschudding kan niet aansprakelijk gesteld worden voor onjuiste informatie.