Herstelverhalen

Een hersenschudding gaat meestal zonder complicaties over en het herstel duurt meestal niet langer dan een paar dagen of weken. Lees meer over wat te doen bij de eerste opvang, over verdere behandeling en de prognose.

Uit onderzoek blijkt dat een kwart van de mensen met licht traumatisch hersenletsel na een half jaar nog steeds klachten heeft die van invloed zijn op hun dagelijks functioneren. Stichting Hersenschudding ziet in de achterban mensen die zelfs langer dan een jaar, of zelfs jaren, last houden. Daardoor verliezen mensen soms hoop.

Op deze pagina delen we ervaringsverhalen van mensen die vooruitgang zien in hun herstel. Of geen klachten meer ervaren! En soms toch langere tijd ziek zijn geweest. We willen met deze pagina hoop geven.

Hallo allemaal. Ik ga deze (Facebook)groep verlaten, omdat ik weer helemaal beter ben😊 Al een paar maanden heb ik alleen nog af en toe hoofdpijn bij veel stress en dan nog is het met een paar dagen weer weg. Gewoon een zwakke plek geworden denk ik.

In oktober 2017 heb ik mijn hersenschudding opgelopen. In mei 2018 weer langzaamaan aan het werk gegaan en inmiddels werk ik meer dan vóór mijn hersenschudding.

Wat mij het meest heeft geholpen is de adviezen met mijn revalidatiearts (vast patroon elke dag, elk dagdeel een half uur helemaal niets doen en meer opvang voor de kinderen). Dit heb ik van januari tot april gedaan. Toen ging ik dus weer iets aan het werk en dat ging steeds beter, alleen had ik totaal geen controle meer over mijn hoofdpijn. Die kwam en ging,terwijl ik verder prima functioneerde. Het werd ook niet erger van werk ofzo. Toen ben ik nog drie keer naar een craniosacraaltherapeut gegaan en vanaf oktober gaat alles heel goed.

Ik ben heel vaak over mijn grenzen gegaan en ik weet niet of dat de boel nu vertraagd heeft, of juist geholpen… zo ben ik in mei een keer naar de dierentuin geweest en ik had ’s ochtends al hoofdpijn, maar aan het eind van de dag niet meer… Niet dat ik nu wil adviseren dat iedereen dat maar moet doen 😉 maar ik wilde het toch benoemen.v

Heel veel sterkte iedereen! En blijf hoop houden!

Vrouw, 31 januari 2019

Uit de pers

Wielrenster Annemiek van Vleuten maakte een hele harde val in augustus 2016 op de Olympische Spelen en liep een zware hersenschudding op. Slechts een maand later won zij alweer de proloog en slotrit van de Lotto Belgium Tour.

Voor contact met lotgenoten en het uitwisselen van ervaringen bezoek de contact met lotgenoten pagina.

Zelf hersteld?

Wil jij anderen hoop geven en je verhaal met ons delen? Graag! Mail ons je verhaal (met foto of anoniem, we verwijderen je email na plaatsing op de website) en kort verhaal (maximaal 400 woorden) naar info@stichtinghersenschudding.nl.

Alle persoonlijke herstelverhalen zijn gepubliceerd met toestemming.