Boekentip!

10 jun

De darm-breinconnectie, de nieuwste inzichten over het verband tussen psychische en lichamelijke gezondheid, door Gregor Hasler.

  • Hoe beïnvloedt de darm-breinconnectie onze lichamelijke en psychische gezondheid?
  • Welke rol speelt de nervus vagus, de zwervende zenuw, daarbij?
  • Wat is het preventieve en therapeutische potentieel van voeding?

Als het microbioom van de darmen goed gevoed is en goed contact onderhoudt met het brein, staat het aan de basis van een gezond leven. Een verstoorde darm-breinconnectie daarentegen kan het immuunsysteem van slag brengen en leiden tot ziekten zoals obesitas, diabetes en hart- en vaatziekten, maar is ook van invloed op neurologische en psychische stoornissen zoals anorexia, depressie, autisme, schizofrenie en dementie.

Diagnostiek en behandeling kunnen spectaculair profiteren van nieuwe inzichten in de darm-breinconnectie. Dit boek bespreekt die inzichten en geeft daarnaast praktische tips op basis van medisch en voedingsonderzoek en ervaringen met psychotherapie.

Dit boek is te bestellen bij: https://www.nieuwezijds.nl/boek/de-darm-breinconnectie/.