Anonieme ervaring CFX

Deze lotgenoot wil anoniem blijven omdat hij/zij geen verbetering heeft ervaren, nog klachten heeft en niet overspoeld wil worden met vragen.

“Ik ging naar CFx met het idee “baat het niet, dan schaadt het ook niet”. Inmiddels denk ik daar wat genuanceerder over. 

Over het traject

Uit de eerste scan kwam een zeer grote afwijking naar voren. De oefeningen die ik op basis van de scans kreeg waren leuk en ook goed te doen. In de loop van donderdag had ik het gevoel dat de mist in mijn hoofd wat opklaarde. Uit de tweede scan op donderdagmiddag kwam dat een gedeelte van mijn hersenen wat vooruitgang had geboekt, maar ook dat een ander deel het nog steeds nauwelijks deed. Ik was van een gemiddelde score ver buiten de schaal naar een gemiddelde score gegaan die sommige anderen hebben als ze bij CFx binnenkomen en daarmee was mijn gemiddelde score volgens “het CFx boekje” met 70% verbeterd (zie informatie op hun website). Echter op veel punten was mijn score maar heel iets verbeterd, terwijl er ook delen in mijn hersenen waren die het al prima deden en nog verder verbeterd waren.

Na de behandeling

De zaterdagochtend na de behandeling voelde ik mij oké. Ik deed nog de voorgeschreven oefeningen waarvan wordt geadviseerd om deze na de behandeling te blijven doen: 30 minuten cardio, 20 minuten cognitieve oefeningen en 10 minuten meditatie. In de loop van de middag voelde ik me enorm moe worden en dat is de dagen daarna steeds erger geworden en vervolgens gestabiliseerd.

Drie weken na afronden behandeling

Ik ben iedere dag constant énorm moe. Ik sleep me van activiteit naar activiteit. Voordat ik naar Utah vertrok was ik superfit, maar daar is helaas weinig/niks van over. Wat er aan de hand is, is onduidelijk. Je leest nergens over de vermoeidheid die ik nu ervaar, maar hoor dit van andere mensen wel terug. 

Als ik kijk naar mijn cognitieve vaardigheden kan ik niet zeggen dat ik daarop vooruit gegaan ben. Daarnaast slaap ik nog steeds niet door ‘s nachts. Allemaal dingen waarvoor ik, gebaseerd op de enthousiaste verhalen van anderen en de informatie op de CFx website, echt gehoopt had op verbetering. Wel lijk ik wat beter tegen drukte en geluid te kunnen en merk ik inderdaad dat gesprekken voeren me makkelijker afgaat. Maar of dit opweegt tegen de vermoeidheid die mogelijk heel lang aanhoudt? Ik weet het niet. Graag had ik in ieder geval vooraf geweten dat dit ook een mogelijkheid zou kunnen zijn. Mogelijk had ik mijn behandeling dan op een ander moment gepland.”

Vier maanden na de behandeling

In de vier maanden na de behandeling zijn de vermoeidheidsklachten beter geworden, maar ik ben nog steeds sneller vermoeid dan voorheen. Ook zijn mijn overprikkelingsklachten weer terug op min of meer het oude niveau.

Qua cognitieve vooruitgang kan ik ook niet zeggen dat het me opvalt dat het veel beter gaat. Ik kan nog steeds geen tas inpakken of kast organiseren, wordt duizelig als een gesprek langer dan 10 minuten duurt (dit leek in het begin wat beter te gaan, maar dit effect is nu weer verdwenen), heb concentratieproblemen en ik slaap nog steeds niet door de nacht. Soms denk ik even dat ik mogelijk wat meer aankan, maar goed beschouwd had ik dat soort goede dagen voorheen ook. In elk geval heb ik niet de verbetering ervaren die wat mij betreft in verhouding staat tot de kosten.

Graag had ik in ieder geval vooraf geweten dat dit resultaat ook een mogelijkheid zou kunnen zijn van de behandeling. Ik heb niet het gevoel dat CFx daar eerlijk over is geweest. Qua nahulp kreeg ik te horen “We know it can be hard after treatment. Keep going.” Uit deze reactie blijkt wel dat ze wel degelijk bekend zijn met het feit dat niet iedereen herstelt, maar hierover wordt noch op de website noch tijdens het intake proces iets genoemd. Ik krijg het idee dat ze niet weten wat de oorzaak is bij mij en wat dan de beste aanpak is.

Terug naar de Cognitive FX pagina.