Boekentip!

18 okt

Tinnitus
Er is iets aan te doen
Auteur: Sandra Posthumus, Fysiotherapeut, Tinnitus-expert

Dit boek bevat unieke informatie uit de in tinnitus gespecialiseerde fysiotherapiepraktijk van Sandra Posthumus. Het geeft een nieuwe kijk op tinnitus, waarmee de uitspraak “Er is niets aan te doen; leer er maar mee leven” hopelijk voorgoed voorbij is. Want er is vaak wel degelijk iets aan te doen. In het boek wordt onder andere uitgelegd, wat tinnitus is, wat de oorzaken kunnen zijn en waarom de auteur een andere visie heeft dan de meest gangbare visie.

Er zijn veel verschillende variaties en gradaties in tinnitus en vaak gaat het samen met hyperacusis en/of misofonie.

Tinnitus ontstaat meestal door overprikkeling van de hersenen en dit is vaak stressgerelateerd (positieve of negatieve stress), maar het kan ook ontstaan door een fysiek trauma of overbelasting. Over het algemeen spelen meerdere factoren een rol, waardoor het ‘emmertje overstroomt’ en in de hersenstam geluid wordt gemaakt. Je kunt het zien als een ingebouwd waarschuwingssysteem. Heb je het te druk (gehad), maak je je te druk, heb je teveel (emotionele) ballast in je rugzak of zitten je spieren in het nek-/schouder- en/of kaakgebied vast?

Vaak zijn het dezelfde types die tinnitus krijgen: controlfreaks, perfectionisten en denkers met een groot verantwoordelijkheidsgevoel, die meer aan een ander denken dan aan zichzelf. Tevens is een groot deel binnenvetter en introvert. Er komen meer mannen dan vrouwen met tinnitus in de praktijk en de meerderheid van de tinnituspatienten is slank tot volslank. De meeste mensen met tinnitus hebben verhoogde spierspanning in de nek.

Zelfs voeding en het internet kunnen een rol spelen bij Tinnitus.

Je krijgt in dit boek tevens informatie en tips bij de begin- en/of paniekfase en tips voor partners en andere relaties en nog veel meer….

Met behulp van een 9-weken-stappenplan ga je op zoek naar factoren, die bij jou een rol gespeeld kunnen hebben bij het ontstaan en in stand blijven van de tinnitus en word je voorzien van voldoende informatie, inzichten, bewustwording, tips en oefeningen om weer rust in je hoofd te kunnen krijgen. Want dat is, wat mensen met tinnitus graag willen; rust in het hoofd.

ISBN 978-90-9033451-6
Auteur Sandra Posthumus
Boek bestellen en meer informatie,zie: www.tinnitus-info.nl