Nieuwe richtlijn NAH voor bedrijfs-en verzekeringsartsen

14 dec

Op 14 december 2017 was Stichting Hersenschudding aanwezig op het symposium van het Kenniscentrum Verzekeringsgeneeskunde, wat in het teken stond van werken met Niet-aangeboren hersenletsel (NAH).

Het programma werd vanuit het perspectief van de belangrijkste stakeholders belicht, namelijk de patiënt als werknemer, de behandelaar (revalidatiearts, neuropsycholoog en jobcoach) en de werkgever. Allen kwamen aan het woord. De presentaties zullen later online gepubliceerd worden.

Naast veel verzekeringsartsen van het UWV en bedrijfsartsen, waren er ook beleidsmedewerkers, onderzoekers en andere patiënten belangenorganisaties aanwezig.

Ook werd de nieuwe richtlijn ‘NAH en Arbeidsparticipatie’ gepresenteerd. Je kunt de link naar de nieuwe richtlijn hier terugvinden onder ‘Publicaties 2017’ (de rode links). Het downloaden van PDF-files is alleen toegestaan voor persoonlijk gebruik.