Vooraankondiging symposium “Niets aan de hand toch?”

16 dec

Brain Awareness Week – WOENSDAG 8 maart 2017

“Niets aan de hand toch?”

Wat is bekend over de mogelijke impact van een hersenschudding bij kinderen en jongvolwassenen en de behandelmogelijkheden?


 

Niets aan de hand toch? schermafbeelding-2016-12-16-om-10-16-15

Georganiseerd door het lectoraat Revalidatie van De Haagse Hogeschool, met medewerking van de Hersenstichting, De Haagse Hogeschool en Sophia Revalidatie.

Jaarlijks worden tenminste 12.000 kinderen en jongvolwassenen in een Nederlands ziekenhuis gezien na een hersenschudding. Over de impact van een hersenschudding wordt steeds meer bekend. Daarom dit symposium over onder andere classificatie, diversiteit aan mogelijke gevolgen, risicofactoren en behandelmogelijkheden.

Tijdens het symposium zal drs. Maayke Hunsfeld (kinderneuroloog Erasmus MC- Sophia) meer inzicht geven in hersenschudding bij kinderen en jongeren en gaan
drs. Frederike van Markus (revalidatiearts Sophia Revalidatie) en drs. Suzanne Lambregts (revalidatiearts Revant Breda) dieper in op persisterende klachten en leefstijladviezen. Vervolgens wordt in korte presentaties belicht wat wij nu weten over o.a. vermoeidheid en slaap, hoofd- en nekpijn, risicofactoren voor neurocognitieve beperkingen, screening van bewegen en het belang van psycho educatie en lotgenotencontact.

In het middagprogramma worden tijdens workshops onderwerpen verdiept, die inspireren tot toepassing.

Noteert u woensdag 8 maart 2017 alvast in uw agenda. Het programma duurt van 9.30 uur – 15.50 uur. De definitieve uitnodiging en het programma ontvangt u in januari 2017.

Graag tot in maart 2017.

DOELGROEP

NAH-teams revalidatiecentra, Passend Onderwijs en regionale netwerken. Studenten en docenten De Haagse Hogeschool.

KOSTEN EN AANMELDEN

€ 35 per deelnemer. Gratis voor medewerkers van De Haagse Hogeschool, Rijnlands Revalidatie Centrum en Sophia Revalidatie.
Het programma ontvangt u in januari 2017. Vanaf dan kunt u zich inschrijven via de website van het lectoraat.

LOCATIE

De Haagse Hogeschool Johanna Westerdijkplein 75 2521 EH Den Haag

VRAGEN?

Voor praktische vragen:
S. Jagdat, (070) 3052485 of S.Jagdat@hhs.nl.
Voor inhoudelijke vragen:
Arend de Kloet, a.j.dekloet@hhs.nl.

schermafbeelding-2016-12-16-om-10-16-02