Veni-beurs voor onderzoek traumatisch hersenletsel

23 jul

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) heeft aan 158 pas gepromoveerde onderzoekers een Veni-beurs van maximaal 250.000 euro toegekend. Lees hier het persbericht van de NWO van 15 juli 2016.

1 van de 158 beurzen is toegekend aan Dr. H.F. (Hester) Lingsma van het Erasmus MC op het gebied Maatschappelijke Gezondheidszorg.

Haar project is getiteld: van verschillende naar beste behandeling.

“Er zijn vaak grote verschillen in behandeling tussen ziekenhuizen, mede omdat van veel behandelingen niet duidelijk is hoe effectief ze zijn. In mijn onderzoeksproject zal ik de variatie tussen ziekenhuis juist gebruiken om er achter te komen welke behandelingen wel en niet werken, onder andere voor patiënten met traumatisch hersenletsel.”