Inhoudelijke vragen over hersenletsel
- Vind hulp in jouw regio op de website van het hersenletselteam voor informatie en advies. Er zijn 17 coördinatiepunten in Nederland. De hersenletselteams hebben als taak advies en informatie te geven aan:
- Mensen met hersenletsel (dus ook hersenschudding)
- Familieleden of andere betrokkenen
- Behandelaars, begeleiders of andere hulpverleners
U kunt terecht bij de coördinator van uw eigen regio voor vragen die verband houden met hersenletsel. Soms kunnen de vragen meteen beantwoord worden. Als dat niet mogelijk is wordt de vraag voor gelegd aan het hersenletselteam; een team van deskundigen uit de eigen regio.
- InteraktContour, gespecialiseerde zorg en ondersteuning voor mensen die problemen ervaren als gevolg van hersenletsel, bijvoorbeeld na een ongeluk.
- Stichting MEE ondersteunt mensen met een beperking. U kunt bij MEE terecht met uw vragen over opvoeding & ontwikkeling, leren & werken, etc.
Werkgerelateerde vragen
- Op de website van het UWV kunt u veel informatie vinden, bijvoorbeeld over het stappenplan bij ziekte.
- Bent u lid van een vakbond en loopt u tegen werkgerelateerde problemen aan? Neem dan contact met ze op. Een vakbond komt op voor uw belangen op het gebied van werk en inkomen.
Juridische ondersteuning nodig? Letselschade? Arbeidsconflict?
- Heeft u een rechtsbijstandsverzekering? Neem dan contact op met uw verzekering. Zij kunnen u verder helpen.
- Geen rechtsbijstandsverzekering?
- Bij Het Juridisch Loket krijgt u gratis persoonlijk juridisch advies. Op de website vindt u informatie, tips en voorbeeldbrieven. Zij kunnen u ook persoonlijk advies geven via de telefoon of op het inloopspreekuur, en kunnen u zonodig doorverwijzen.
- Zoek zelf een gespecialiseerd bureau of jurist dat ervaring heeft met uw situatie, in uw buurt zit en u kan ontzorgen.
- Heeft u whiplash letselschade? Mogelijk kan Bob Klip letselschade u verder helpen.
- Stichting Rechtswinkel Letselschade biedt kosteloze informatie en advies op gebied van aansprakelijkheidsrecht en letselschaderegeling. De rechtswinkel richt zich op cliënten met een niet-westerse culturele achtergrond.
Klacht indienen? Problemen met een instantie?
- De Dutch Brain Council heeft een document samengesteld voor hulp als u problemen ervaart met instanties zoals de sociale dienst, het WMO loket van een gemeente, de verzekeraar, de bedrijfsarts en bijvoorbeeld het UWV. Klik hier voor het informatie document.