Wat te doen

Een klap of stoot tegen het hoofd, een hersenschudding, wat nu? Hier vind je informatie over hoe te handelen als je zelf of iemand in je omgeving een klap of stoot tegen het hoofd heeft gekregen, of als er al een hersenschudding is vastgesteld door de arts.

Op deze pagina van Thuisarts vind je meer informatie over hoe te handelen na een klap of stoot tegen het hoofd of bij een wekadvies. Thuisarts is ontwikkeld door het Nederlands Huisartsen Genootschap.

Lees hier ook de patiëntenvoorlichting van de Vereniging van Neurologie over hoe te handelen bij licht traumatisch hersenletsel in de eerste dagen en wanneer een huisarts of ziekenhuis te bezoeken.

Artsen werken volgens de richtlijn Behandeling van licht traumatisch hersenletsel van de Nederlandse Vereniging voor Neurologie. Alle informatie over deze richtlijn vind je hier.

Wil je digitaal aan de slag? De website van Head Injury Symptoms is ontwikkeld om informatie te geven over licht hoofdletsel, licht traumatisch hersenletsel en hersenschudding. Inclusief praktische tips en middelen om herstel te bevorderen. (Helaas alleen in het Engels beschikbaar)