Vacature Penningmeester (4-8 uur per week)

Het bestuur van Stichting Hersenschudding is op zoek naar een enthousiaste, hands-on penningmeester die ons team wil komen versterken! Het betreft een positie van twee jaar voor circa 4-8 uur per week.

Wie zijn wij?

Stichting Hersenschudding is in 2016 opgericht door ervaringsdeskundigen en in 2019 hebben wij officieel de ANBI status verworven. Onze visie is dat we meer duidelijkheid willen creëren over diagnose, ziektebeeld, behandeling en prognose van mensen met een hersenschudding, al dan niet met langdurige postcommotionele klachten. Ons online kennis-en informatieplatform trekt zo’n 5000 bezoekers per maand en we hebben circa 900 mensen in onze social media groepen.

Wat heeft de functie te bieden?

Als Penningmeester van Stichting Hersenschudding beheer je de financiën van de stichting, bepaal je of de plannen van het bestuur financieel haalbaar zijn en vertaal je het beleid naar een financiële begroting voor het volgende jaar. Je draagt verantwoordelijkheid voor het financiële en bijbehorende administratieve deel van de stichting alsmede de professionalisering ervan:

• Inspirerend vrijwilligerswerk, binnen een enthousiast en bekwaam team
  • Meedenken over de strategie en de taken van de stichting
  • Deelname aan de tweewekelijkse bestuursvergaderingen (via Skype)
  • Beheer van de bankrekening
  • Het controleren, betalen en versturen van facturen
  • De boekhouding; administratie van betaalverkeer
  • Belastingaangiftes
  • Opmaken van financiële verslagen zoals jaarverslagen of jaarrekeningen
  • Het maken van periodieke begrotingen
  • Opzetten samenwerking fondsen en subsidies

Welke ervaring en vaardigheden heb je hiervoor nodig?

• HBO/WO werk- en denkniveau
  • Affiniteit met de doelgroep
  • Respect voor verschillende visies op hersenschuddingen en herstel
  • Teamworker
  • Goede communicatieve en sociale vaardigheden, gevoel voor humor
  • Relevante contacten en een relevant netwerk
  • Bij voorkeur bestuurlijke en/of managementervaring

In 2020 vervult dr. Jorinde Spook de functie van interim voorzitter (huidige functie: penningmeester). Vanaf 2021 keert oprichter Jeanne Roeland terug van verlof.

Interesse?

Dus lijkt het je leuk een bestuursfunctie binnen onze stichting te vervullen en herken je jezelf (deels) in bovengeschetst profiel? Schrijf dan een motivatiebrief en stuur deze samen met je cv naar info@stichtinghersenschudding.nl.

Vragen over deze vacature? Mail ons op info@stichtinghersenschudding.nl en we plannen een bel afspraak in.
Let op! Het gaat om een onbezoldigde functie in het stichtingsbestuur.