Revalidatie Nederland

Een belangrijke stap om de positie van mensen met (langdurige klachten na) een hersenschudding/ PCS / licht traumatisch hersenletsel (LTHL) in Nederland te verbeteren, is om meer inzicht te krijgen in het huidige aanbod van revalidatiemogelijkheden bij langdurige klachten na een hersenschudding/ PCS/ LTHL.

Op deze pagina wil Stichting Hersenschudding daarom de revalidatiemogelijkheden in Nederland in kaart brengen zodat deze informatie makkelijk toegankelijk en overzichtelijk is voor patiënten, professionals/ verwijzers en andere belangstellenden.

Momenteel zijn wij bezig deze informatie te inventariseren. Deze pagina zal geüpdatet worden indien er nieuwe informatie beschikbaar is gekomen. Mocht u aanvullingen, tips, onvolledigheden of onjuistheden hebben mail ons dan op info@stichtinghersenschudding.nl.


Reade Revalidatie (regio Noord-Holland)

Bij Reade Revalidatie zijn er, indien er sprake is van licht traumatisch hersenletsel (LTHL), poliklinische medisch specialistische revalidatie mogelijkheden met inzet van een multidisciplinair behandelteam. We behandelen mensen met LTHL indien er problemen zijn op verschillende domeinen (ICF) en er een indicatie is voor medisch specialistische revalidatie. Poliklinische revalidatie bij LTHL is mogelijk op de volgende locaties:

Amstelveen

 • Netwerkziekenhuis Ziekenhuis Amstelland: volwassenen

Amsterdam

 • Hoofdlocatie Dr. Jan van Breemenstraat: volwassenen en kinderen
 • Netwerkziekenhuis OLVG Oost: volwassenen

Zaandam

 • Netwerklocatie Zaans Medisch Centrum: volwassenen en kinderen

Om in aanmerking te komen voor de revalidatie heeft u een verwijzing nodig van uw huisarts of een medisch specialist. Meer informatie over revalidatie na hersenletsel kunt u vinden op de website van Reade Revalidatie.

 

CIR Revalidatie

Het CIR staat voor Centrum Integrale Revalidatie. Het CIR behandelt langdurig aanwezige pijnklachten en/of chronische vermoeidheidsklachten vanuit een holistische benadering. Meer informatie over het CIR en haar werkwijze is te vinden op de website van het CIR. Revalidatie bij CIR is mogelijk op de volgende locaties:

Alkmaar

Amsterdam

Arnhem/Velp

Zwolle

 

De Hoogstraat Revalidatie

Bij De Hoogstraat Revalidatie zijn er revalidatiemogelijkheden bij sprake van langdurige klachten na een hersenschudding/ LTHL. Medisch specialistische revalidatie, met
inzet van een multidisciplinair behandelteam, is geïndiceerd indien er
problemen zijn in verschillende gebieden van het functioneren. Om te revalideren bij De Hoogstraat heeft u een verwijzing nodig van uw huisarts of specialist. De Hoogstraat biedt revalidatie aan op de volgende locatie:

Utrecht

 

Rijnlands Revalidatie Centrum

Rijnlands Revalidatie Centrum (RRC) biedt neurorevalidatie middels een multidisciplinair behandelteam aan indien sprake van langdurige klachten na een hersenschudding/ LTHL. Daarnaast zijn er voor specifieke patiëntengroepen als whiplash-patiënten en pijnpatiënten specifieke revalidatieprogramma’s. Om te revalideren bij Rijnlands Revalidatie Centrum heeft u een verwijzing nodig van een huisarts of een specialist in het ziekenhuis. Meer informatie over de behandeling voor NAH-patiënten vindt u op deze webpagina van het RRC. Revalidatie bij het RRC is mogelijk op de volgende locaties:

Leiden

Alphen aan den Rijn

 

Sophia Revalidatie

Sophia Revalidatie biedt revalidatie na licht traumatisch hersenletsel (LTHL). Met onze medisch specialistische revalidatiezorg ondersteunen wij u om uw mogelijkheden optimaal te benutten. Onze zorgprofessionals werken intensief samen in een interdisciplinair behandelteam. Uw wensen en mogelijkheden zijn de basis voor uw revalidatiebehandeling. Zo werken we samen met u stap voor stap aan uw revalidatiedoelen. Meer informatie leest u op de website van Sophia Revalidatie.

Voor revalidatie bij Sophia Revalidatie heeft u een verwijzing nodig van een huisarts of medisch specialist. Revalidatie is mogelijk in:

Den Haag

Delft

Gouda

Zoetermeer

 

 

Mediant

Het centrum voor Neuropsychiatrie van Mediant behandelt mensen met Niet-Aangeboren Hersenletsel (NAH) in de leeftijd van 18-60 jaar die als gevolg van hersenletsel psychische en/ of psychiatrische problemen hebben.

Het centrum biedt diagnostiek, behandeling en begeleiding. Ze helpt cliënten met het in kaart brengen van hun problematiek met als doel na de behandeling een zo zelfstandig en betekenisvol mogelijk leven te hebben. Uw hulpvraag is het uitgangspunt en samen met u stellen we doelen om opnieuw vorm te geven aan uw leven. Aanmelding bij het CNP verloopt via de huisarts of een andere specialist (bron).” Behandeling bij het CNP is mogelijk in:

Enschede

 • Hoofdlocatie Helmerzijde

 

 

Rijndam Revalidatie

Rijndam Revalidatie biedt behandeling aan voor mensen met langdurige klachten na een hersenschudding / licht traumatisch hersenletsel (LTHL). Een ervaringsverhaal van een patiënt is te lezen op de website van Rijndam Revalidatie. Aanmelden door verwijzers kan via de website van Rijndam Revalidatie. De huidige wachttijden voor behandeling zijn terug te vinden op de website.

Rijndam Revalidatie biedt deze behandeling aan op de volgende locaties:

Rotterdam

 • Westersingel (hoofdlocatie)
 • Franciscus Gasthuis (poliklinische locatie)

Dordrecht

 • Albert Schweitzer ziekenhuis (poliklinische locatie)

Gorinchem

 • Beatrix ziekenhuis (poliklinische locatie)

Schiedam

 • Franciscus Vlietland (poliklinische locatie)

Capella a/d Ijssel

 • IJsselland ziekenhuis (poliklinische locatie)

 

Revalide

Bij Revalide zijn er revalidatiemogelijkheden indien sprake van langdurige klachten na een hersenschudding/ PCS/ LTHL. Revalide biedt erkende medisch specialistische revalidatiezorg aan voor mensen met langdurige pijn of klachten. De vestigingen van Revalide hebben allemaal een eigen website met specifieke informatie over het zorgaanbod en de revalidatieteams. De behandel locaties zijn:

Amersfoort

Amsterdam

Breda e.o.

Helmond

Tilburg

Utrecht